Dit Pavillon is in 2005 geheel gerenoveerd en is geschikt voor 6 tot maximaal 8 personen. Deze vrijstaande gîte, met een perceel van meer dan 550 m², naast een meertje en het maakt deel uit van `Domaine d`Essendiéras`. Het domein biedt diverse faciliteiten; van wandel- en fietsroutes, manege, meerdere mogelijkheden om te zwemmen, tot een en 9-holes golfbaan met driving range en restaurants.

Indeling

Interieur

De entree bevindt zich naast de garage. Bij de entree is de trap naar de verdieping en een overloop beneden die toegang geeft tot twee slaapkamers, een badkamer en toilet. Op de verdieping vindt u een hal met garderobe, een toilet en bijkeuken. Vanuit de hal komt u in de woonkamer met een eet- en zithoek. Verder zijn er openslaande deuren naar het overdekte terras aan de west zijde van het huis. Op de verdieping is nog een slaapkamer met eigen badkamer en een keuken.

Exterieur

Het huis is omgeven door een grote tuin. Aan de west zijde van het huis bevinden zich twee terrassen; één op de begane grond en één op de eerste verdieping. Aan de oost zijde van het huis bevindt zich nog een derde terras, direct bij de ingang voor de keuken.

Bijzonderheden

De gîte beschikt over een televisie aansluiting met meer dan 30 kanalen in o.a. nederlands, frans, engels en duits. Ook is er een draadloos netwerk waarmee u toegang heeft tot het internet.

Waarom investeren in Frans onroerend goed op basis van leaseback?

Positieve aspecten van de huidige moeilijke financiële tijden is dat de rentestand laag is en dat de marktprijzen van vastgoed gunstiger zijn dan daarvoor. Belangrijke omstandigheden, als men overweegt om een huis met een leaseback arrangement als lange termijn investering te kopen. Frankrijk is een van de landen met een lange traditie in de verkoop van huizen op basis van leaseback.

Wat houdt een Sale & Leaseback-arrangement in?

Bij een sale & leaseback-transactie verkoopt de eigenaar zijn vastgoed en huurt of least hierbij het vastgoed voor een bepaalde periode weer terug van de nieuwe eigenaar tegen een tevoren vastgesteld vast rendement.

Fiscale voordelen:

De Franse overheid moedigt de ontwikkeling en financiering van residentiële en toeristische accommodaties op deze basis aan met verschillende fiscale faciliteiten.

De belangrijkste daarvan is volledige teruggave van de BTW (19,5%) aan de eigenaar direct na de aankoop van zijn huis. Daartoe dient men zich als eigenaar van zakelijk vastgoed te laten inschrijven bij de plaatselijke Kamer van Koophandel.

Leaseback woningen van Domaine d’Essendiéras:

Essendiéras heeft momenteel een tiental woningen gereed, die op leaseback-basis gekocht kunnen worden, een aantal zullen er de komende tijd worden gerenoveerd of worden nieuw gebouwd. Er is een ruime keuze mogelijk uit uiteenlopende woningen qua type, cachet, grootte, situering en faciliteiten.

Er zijn veel elementen die het 400 ha. grote Domaine d’Essendiéras glans geven: beide centraal gelegen, fraaie kastelen, de variëteit aan verblijfsaccommodaties, recreatieve voorzieningen zoals een 9-hole golfbaan, manege, tennis, verwarmd zwembad, vele activiteiten en indrukwekkende vergezichten.

Dit alles biedt de koopwoningen een setting met bijzondere allure.

Belangrijkste elementen van het arrangement dat Essendiéras hanteert zijn:

- Een huurcontract met een minimale looptijd van 9 jaar

- Een gegarandeerd netto-rendement van 4,5% op de geïnvesteerde waarde van uw huis (excl. BTW)

- Kosteloos gebruik van uw huis van 4 weken (laag en midden seizoen) door eigenaar, familieleden of vrienden; variabel rendement ingeval van een gewenst groter eigen gebruik

- Volledig management en onderhoud van uw leaseback woning

- Ondersteuning bij uitvoering van alle formele vereisten bij de kooptransactie

Kortom

Een leaseback-woning kopen op het Domaine d’Essendiéras betekent dat u gevrijwaard bent van alle zorg i.v.m. het verwerven en beheren van uw buitenlands bezit, jaarlijks een zeker en vast rendement op uw investering ontvangt, van aantrekkelijke fiscale voordelen kan genieten en van de waardestijging van uw huis kan profiteren, zodra de Franse marktprijzen weer aantrekken.